Статті

Практика

Практична підготовка майбутніх бакалаврів та магістрів носить неперервний характер і розглядається як результат органічного поєднання загальнотеоретичних і спеціальних навчальних предметів з практичними даними і навиками, одержаними на виробництві в процесі навчальної та виробничої практик.

Основною метою практичної підготовки є закріплення і поглиблення теоретичних знань із спеціальних предметів навчального плану та оволодіння навиками самостійної практичної діяльності по кваліфікованому рішенню виробничих задач та ефективному менеджменту підприємств.

№ з/п

Вид практики

Семестр/ тривалість, тижнів

1

Університетська освіта

І семестр / 1 тиждень

2

Техніко-економічна практика

IV семестр / 2 тижні

3

Виробнича з фаху

VI семестр / 4 тижні

4

Переддипломна

VIII семестр / 3 тижні

5 (с)

Виробнича практика

Х семестр / 7 тижнів

6 (с)

Переддипломна практика

Х семестр / 4 тижні

5 (м)

Переддипломна практика

ХІ семестр / 2 тижні

На кафедрі розроблені програми усіх видів практик у відповідності з Положенням про проведення практик студентів вищих навчальних закладів України від 8 квітня 1993 р. №161 та Положенням про проведення практик студентів у НЛТУ України від 8 квітня 2010 р.

Базами практик є держлісгоспи та підприємства деревообробної галузі, з якими укладені угоди про співпрацю на їх проведення. Тривалість дії угод погоджується договірними сторонами. Дані підприємства за рівнем виробництва відповідають усім вимогам щодо баз практики.     

Бази практик (перелік)

Наявність угод про проходження практик

(реквізити, термін дії)

ДП «Золочівське ЛГ»

Угода №2/8 від 1.02.13 р. Термін дії 5 років.

ДП «Бродівське ЛГ»

Угода №33 від 4.02.13 р. Термін дії 5 років з правом подальшої пролонгації

ДП «Ківерецьке ЛГ»

Угода №34 від 6.02.13 р. Термін дії 5 років з правом подальшої пролонгації

ДП «Радехівське ЛМГ»

Угода №35 від 12.02.13 р. Термін дії 5 років з правом подальшої пролонгації

ДП «Жовківське ЛГ»

Угода №36 від 6.03.13 р. Термін дії 5 років з правом подальшої пролонгації

Золочівське ЛГП «Галсільсіс»

Угода №38 від 12.04.13 р. Термін дії 5 років з правом подальшої пролонгації

ПП «Фабрика меблів «Нова»

Угода №24/3 від 17.06.13 р. Термін дії 5 років.

Бродівське меблеве підприємство «Явір»

Угода №8/9 від 4.09.15 р. Термін дії 5 років.

ПП «ЛВТМФ «Карпати»

Угода №3/9 від 10.09.15 р. Термін дії 5 років.

ТзОВ «Фабрика «Трембіта»

Угода №12/9 від 29.09.15 р. Термін дії 5 років.

Так, однією з взірцевих вітчизняних компаній з виробництва меблів, яка демонструє успіх політики інвестування у організацію виробництва за світовими стандартами, модернізацію виробничих потужностей, впровадження нових технологій, в тому числі енергозберігаючих, є тернопільська «Фабрика меблів «НОВА».  Саме тут, вперше в Україні було запроваджено в експлуатацію технологію з виробництва меблевих фасадів МДФ різної конфігурації, а також термостійких робочих поверхонь кухонних гарнітурів, фасадних елементів та підвіконників (постформінг). У виробництві застосовується кілька унікальних технологій – технологія гнуття та технологія рідкого МДФ. У 10 цехах ПП «Фабрика меблів «Нова»встановлено нове високорентабельне обладнання відомих фірм Польщі, Італії, Німеччини та Румунії. Наприкінці 2011 року підприємство впровадило Систему управління якістю, провело сертифікаційний аудит та одержало Сертифікат відповідності системи менеджменту відповідно до вимог стандарту ISO 9001:2008.

Базами практик також є державні лісові господарства Львівської та Волинської областей: ДП «Бродівське ЛГ»; ДП «Радехівське ЛМГ»; ДП «Жовківське ЛГ»; ДП «Золочівське ЛГ»; ДП «Ківерцівське ЛГ» та інші.  

GREEN Blue Orange BACK TO TOP